Indiešu virtuves pērle: ‘Naan’ maizīte ar sieru (+recepte)

Viena no populārākajām delikatesēm visā Austrumāzijā un Vidusāzijā. Šim ēdienam ir unikāla garša un aromāts, kas iekaro gardēžu sirdis visā pasaulē.

Siers, ko izmanto naan pagatavošanai, parasti ir tāds, kas labi kūst un ar bagātīgu garšu. Piemēram, tas varētu būt mocarella, čedaras vai citi mīkstie sieri. Šāds siers uz naan plātsmaizēm radīs sulīgumu un maigumu apvienojumā ar kraukšķīgu garoziņu – padarīs ēdienu ēstgribas rosinošu.

Naan ar sieru var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kā piedevu gaļai, dārzeņiem vai zupām. Tie ir ideāli piemēroti vakariņām, pusdienām vai uzkodām, iepriecinot ar savu lielisko garšu un pārsteidzošo tekstūru.

Šis ēdiens ne tikai rosinās jūsu apetīti, bet arī dos iespēju baudīt austrumu gastronomiskās mākslu. Siera naan maizītes būs brīnišķīgs papildinājums jūsu galdam un būs kā neaizmirstams kulinārijas ceļojums caur gadsimtiem un kultūrām.

 

Pagatavošanas laiks – 2 stundas

Porciju skaits – 4

 

Sastāvdaļas

Sviests – 50 grami

Piens – 180 militri

Skābais krējums – 30 grami

Cukurs – 1 tējkarote

Sausais raugs – 1 tējkarote

Sāls – ½ tējkarote

Milti – 275 grami + apkaisīšanai

Mocarella – 300 grami

Zaļumi – pēc izvēles

 

Pagatavošana

Izkausē 20 grami sviesta. Nedaudz atdzesē. Sajauc ar pienu, skābo krējumu, cukuru un raugu.

Pievieno sāli un pakāpeniski pievieno miltus. Mīca mīkstu mīklu.

Var gadīties, ka būs nepieciešams vairāk vai mazāk miltu.

Pārklāj bļodu ar mīklu un atstāj to istabas temperatūrā apmēram 1½ stundu, līdz tā dubultojas.

Apkaisa galdu ar miltiem. Sadala mīklu astoņās vienādās daļās.

Katru mīklas gabaliņu izmīca un savirpina apaļā kukulītī

Katra viducī ievieto daļu rīvētas mocarellas. Labi saspiež malas. Mīklu izrullē plāceņos.

Ja ir vēlme, apkaisa ar sezama sēklām un viegli iespiež sēklas.

Uz vidējas uguns sakarsē pannu. Cep ‘naan’ no abām pusēm līdz kļūst zeltaini brūns.

Izkausē 30 gramus sviesta. Sasmalcina zaļumus. Sajauc šīs sastāvdaļas un ar gatavo maisījumu apsmērē karstos plāceņus.

Labu apetīti! 

 

 

Leave a Comment